Det Nye H.C. Andersens Hus

Storentreprise

Den verdensberømte forfatter H.C. Andersens barndomshjem er blevet udvidet til et topmoderne museum, hvor de nye runde bygninger står majestætisk, omkranset af bindingsværk som dækker over de lette og moderne glas-alufacader og får koblet de nye facader sammen med de gamle bindingsværkshuse i Bangs Boder. Med svajede tage samt bølgende sternkanter, fremstår bygningerne som siloetter af høje hatte. Blandingen af træ- og lette glasfacader giver et svævende og elegant billede af museet som omkranses af en grøn og frodig park med snoede stier samt høje hække og træer.

Museet indeholder en store underjordisk udstilling, med flere showcases af H.C. Andersens mest berømte eventyrer, og giver besøgende mulighed for at komme rundt i Hr. Andersens tanker og forunderlige eventyrunivers.
Den lidt dunkle del af museet, som er placeret under jorden, referer til forfatterens tanker og flugten fra den virkelige verden til en fantasifuld verden.
Der etableres en direkte adgang fra parkeringskælder, hvor man kommer ind i en af de 2 sunkne haver som bidrager til det eventyrlige univers.
Museet indeholder ligeledes en café, butik og et Børneunivers i flere i etager, hvor der er plads til både kreative og barnlige sjæle som kan prøve kræfter med den inaktive udstilling.

​​​​​​​Beliggenhed: Odense

Bygherre: Odense Kommune

Entreprise: Storentreprise

Byggeperiode: 2017-2021

Entreprisesum: 69 mio. DKK

Byggeareal: 5.600 m2

Egenproduktion: Tømrer-snedker og Inventar

Totalrådgiver: Kengo Kuma

Arkitekt: C&W Arkitekter

Ingeniør: VITA Ingeniør

S. GULDFELDT NIELSEN A/S
Sivmosevænget 4
5260 Odense S
T: 6612 1834
M: mail@guldfeldt.dk
CVR: 17559737